4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, brunch, ontbijt
recepten Broodje ei met spinazie en zalm

Broodje ei met spinazie en zalm

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 handje spinazie

dit product is niet beschikbaar

50 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

4 afbakbroodjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd een kapje van de broodjes af en hol ze voorzichtig uit. Smeer de binnenkant in met boter en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Verdeel de zalm en spinazie over de broodjes, breek boven ieder broodje 1 ei en bestrooi met zout en peper.
  • 4 Bak de broodjes circa 10 minuten in de oven.
  • 5 Neem de broodjes uit de oven, dek af met aluminiumfolie en bak nog circa 20 minuten verder, totdat het ei is gestold.
  • 6 Bestrooi de broodjes met wat bieslook en serveer direct.

bereidingstip

Kies bij voorkeur voor ronde afbakbroodjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 14 gram