grillpan
koekenpan
bakkwastje
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
grillpan
koekenpan
bakkwastje
bereiden
bereidingstip
Een hamburger bak je kort, op hoog vuur. In een grill- of koekenpan gaat dat prima, maar op de barbecue wordt ’ie nog lekkerder. Kies bij voorkeur voor rundvlees van goede kwaliteit, zoals een Angusburger: extra sappig en rijk van smaak. Laat de burger op kamertemperatuur komen en druk ’m niet plat tijdens het bakken of grillen – zo blijven de sappen erin.. <h4>Zo maak je je hamburgermaaltijd compleet</h4> Een broodje hamburger is het lekkerst met huisgemaakte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/homemade-friet-gefrituurde-uienringen-en-burgersaus/">frietjes</a>, ovenaardappels of een frisse <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/coleslaw/">coleslaw</a>. Liever iets lichts erbij? Serveer een groene salade of een komkommersalade met yoghurt en munt. Ook lekker op tafel: ingelegde rode ui of zelfgemaakte barbecuesaus. . <h4>Bouwen maar</h4> Een klassieke volgorde voor het beleggen: onderkant broodje, burger, kaas (eventueel al gesmolten op de burger), augurk, saus, bovenkant broodje. Houd de onderste helft van het broodje stevig met één hand vast en druk de bovenste helft lichtjes aan – zo blijft alles netjes op z’n plek. . <h4>Variaties op de klassieker</h4> Geen fan van ketchup? Probeer eens mosterdmayonaise of pittige srirachasaus. <br/> • Ook lekker: cheddar of blauwe kaas in plaats van jong belegen kaas<br/> • Gebakken uien als topping en een blaadje kropsla en wat plakken tomaat onder de burger.<br/> • Vervang de burger zelf eens door een vegetarische variant of kipburger.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 620 kcal |
vet | 30 gram |
verzadigd vet | 12 gram |
koolhydraten | 50 gram |
eiwit | 30 gram |
WEB01-SPAR-PU