4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Broodje hamburger

Broodje hamburger

ingrediënten


20 min
4 personen
tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

4 plakken jong belegen kaas
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgers

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 augurken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

koekenpan

bakkwastje

  • 1 Snijd de augurken in plakjes.
  • 2 Verhit een grill- of koekenpan. Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de snijkanten.
  • 3 Bestrijk de hamburgers met de olie en grill of bak ze 2 min. per kant. Leg de laatste minuut een plakje jong belegen kaas erop zodat deze licht smelt.
  • 4 Bestrijk de snijkant van de bovenste helften van de broodjes met ketchup. Leg de burgers op de onderste helften. Leg er plakjes augurk en nog wat ketchup op. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.

bereidingstip

Een hamburger bak je kort, op hoog vuur. In een grill- of koekenpan gaat dat prima, maar op de barbecue wordt ’ie nog lekkerder. Kies bij voorkeur voor rundvlees van goede kwaliteit, zoals een Angusburger: extra sappig en rijk van smaak. Laat de burger op kamertemperatuur komen en druk ’m niet plat tijdens het bakken of grillen – zo blijven de sappen erin.. <h4>Zo maak je je hamburgermaaltijd compleet</h4> Een broodje hamburger is het lekkerst met huisgemaakte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/homemade-friet-gefrituurde-uienringen-en-burgersaus/">frietjes</a>, ovenaardappels of een frisse <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/coleslaw/">coleslaw</a>. Liever iets lichts erbij? Serveer een groene salade of een komkommersalade met yoghurt en munt. Ook lekker op tafel: ingelegde rode ui of zelfgemaakte barbecuesaus. . <h4>Bouwen maar</h4> Een klassieke volgorde voor het beleggen: onderkant broodje, burger, kaas (eventueel al gesmolten op de burger), augurk, saus, bovenkant broodje. Houd de onderste helft van het broodje stevig met één hand vast en druk de bovenste helft lichtjes aan – zo blijft alles netjes op z’n plek. . <h4>Variaties op de klassieker</h4> Geen fan van ketchup? Probeer eens mosterdmayonaise of pittige srirachasaus. <br/> • Ook lekker: cheddar of blauwe kaas in plaats van jong belegen kaas<br/> • Gebakken uien als topping en een blaadje kropsla en wat plakken tomaat onder de burger.<br/> • Vervang de burger zelf eens door een vegetarische variant of kipburger.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Biologische huiswijn rood 1 liter Biologische huiswijn rood 1 liter