4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Broodje kipsaté met atjar en komkommer

Broodje kipsaté met atjar en komkommer

ingrediënten


20 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter heet water
185 gram satésaus
2 eetlepels vocht uit de pot
4 eetlepels atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

400 gram roerbakgroenten

dit product is niet beschikbaar

285 gram kipdijfiletreepjes
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 7 min. op een middelhoge stand. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 3 min. mee.
  • 2 Halveer intussen de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften in boogjes van 1 cm. Schep om met de atjar en het vocht uit de pot.
  • 3 Voeg de satésaus met het hete water toe aan de kip en verwarm ca. 4 min. op een matige stand. Roer regelmatig tot de saus goed heet is, maar niet kookt.
  • 4 Snijd intussen het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd ze open. Verdeel de kipsaté over de onderste helften en schep op elk broodje 2 el van het komkommermengsel. Dek af met de bovenste helften. Serveer de rest van de komkommer met atjar erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 543 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 27 gram