4 personen
uitdagend
60 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Broodje pulled beef

Broodje pulled beef

ingrediënten


bestellen
60 min
4 personen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vijfkruidenpoeder
500 gram runderriblappen
500 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
1 verse gember

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.45
1 eetlepel bruine basterdsuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
2 eetlepels ketjap manis

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
1 eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.89
1 winterpeen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
1 komkommer

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.05
1 handje koriander

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
300 gram zelfrijzend bakmeel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.55
1 theelepel bakpoeder

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
1 eetlepel suiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49

benodigdheden

bakpapier

stoommandje

  • 1 Maak 12 balletjes van het deeg en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ovaaltjes. Bestrijk licht met olie en klap de ovale broodjes dubbel. Leg elk broodje op een stuk bakpapier en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  • 2 Vul een pan voor een derde met water en breng aan de kook. Leg een aantal broodjes in een stoommandje (zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is zodat de stoom erdoor kan) en stoom in circa 15 minuten gaar.
  • 3 Herhaal tot alle broodjes zijn gestoomd. Trek het stoofvlees met 2 vorken uit elkaar en serveer met de broodjes, wortel en komkommer. Bestrooi met de koriander.

bereidingstip

Vervang in dit recept het vijfkruidenpoeder door kaneelpoeder.

wijnadvies

Bij dit recept past een kruidige en sappige rode wijn waar een zonnetje in schijnt: Mon Clocher Côtes du Rhône.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st