4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, bijgerecht
recepten Broodje pulled salmon met ingelegde venkel

Broodje pulled salmon met ingelegde venkel

ingrediënten


30 min
4 personen
4 harde witte broodjes

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

barbecuesaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels barbecuesaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm
1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

ui

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de venkel en ui met een mandoline of dunschiller in flinterdunne plakken.
  • 2 Besprenkel met de olie, citroensap en een flinke snuf zout en laat minimaal 30 minuten afgedekt staan. Meng intussen de sambal met de tijm, komijn en barbecuesaus en wentel de zalm door dit mengsel.
  • 3 Leg de zalm in een ovenschaal en bak in de oven in circa 20 minuten gaar. Trek de gare zalm met 2 vorken los en sprenkel wat van het kookvocht uit de schaal over.
  • 4 Serveer de pulled salmon op een bolletje met de ingelegde venkel en wat extra barbecuesaus.

wijnadvies

Bij dit recept smaakt een feestelijk glas Tiresia Prosecco Frizzante erg lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté