- 1 verwarm de heteluchtoven voor op 170°C
- 2 laat de rozijnen wellen in de bruine rum
- 3 snijd de vanillestok in de lengte door en schraap het merg eruit, voeg nu de stok en het merg toe aan de melk en breng langzaam tot aan de kook
- 4 snijd al het oude brood, de croissants en de paasstol in blokjes van 2 cm. Het amandelspijs van de stol mag er ook gewoon bij.
- 5 haal het vanillestokje uit de melk en giet op het brood
- 6 voeg de suiker, het kaneelpoeder, een snufje zout en de eieren toe
- 7 meng het geheel totdat er een mooi beslag ontstaat
- 8 smeer de bakvorm in met boter en bestuif met bloem
- 9 schep het beslag in de vorm en bak ongeveer een uur
- 10 meng voor de garnering de poedersuiker met het water en schep in een spuitzakje
- 11 spuit strepen op de pudding
- 12 schil de sinaasappels en snijd in plakken, leg mooi bovenop de pudding en bestrooi met grof gehakte hazelnoten