2 personen
nagerecht
home recepten broodpudding

broodpudding

ingrediënten


2 personen
1 handje hazelnoten
1 sinaasappel
1 bloedsinaasappel
3 eetlepels water
150 gram poedersuiker
400 gram oud brood, croissants of pass stol
1 snufje zout
1 boter om in te vetten
3 eieren
80 gram bruine suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 vanille stokje
6 deciliter melk
50 milliliter bruine rum
100 gram rozijnen

  • 1 verwarm de heteluchtoven voor op 170°C
  • 2 laat de rozijnen wellen in de bruine rum
  • 3 snijd de vanillestok in de lengte door en schraap het merg eruit, voeg nu de stok en het merg toe aan de melk en breng langzaam tot aan de kook
  • 4 snijd al het oude brood, de croissants en de paasstol in blokjes van 2 cm. Het amandelspijs van de stol mag er ook gewoon bij.
  • 5 haal het vanillestokje uit de melk en giet op het brood
  • 6 voeg de suiker, het kaneelpoeder, een snufje zout en de eieren toe
  • 7 meng het geheel totdat er een mooi beslag ontstaat
  • 8 smeer de bakvorm in met boter en bestuif met bloem
  • 9 schep het beslag in de vorm en bak ongeveer een uur
  • 10 meng voor de garnering de poedersuiker met het water en schep in een spuitzakje
  • 11 spuit strepen op de pudding
  • 12 schil de sinaasappels en snijd in plakken, leg mooi bovenop de pudding en bestrooi met grof gehakte hazelnoten