4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Broodpudding van duivekater

Broodpudding van duivekater

ingrediënten


15 min
4 personen
150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

10 sneeën duivekater

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Besmeer de sneetjes brood met boter. Vet de ovenschaal in met de rest van de boter en leg het brood dakpansgewijs in de schaal.
  • 2 Meng de suiker met de kaneel en bestrooi het brood hiermee.
  • 3 Klop de eieren goed los met de room en giet dit roommengsel gelijkmatig over het brood.
  • 4 Bak de schotel in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 5 Serveer de broodpudding warm met lobbige room of custardvla.

bereidingstip

Je kunt de broodpudding ook met witbrood, suikerbrood, paasbrood of croissants maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 11 gram