4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, ontbijt
home recepten Broodpuddinkjes

Broodpuddinkjes

ingrediënten


10 min
4 personen
kaneelpoeder
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter haverdrank

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram krenten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

50 gram gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

1 peer

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Meng het broodkruim met het fruit, de noten en rozijnen. Klop het ei goed los met de melk, suiker en een snuf kaneel en schep dit door het broodmengsel. Laat even staan.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep het mengsel nogmaals door totdat alles goed vochtig is. Verdeel het over 4 holtes van de muffinvorm en bak de broodpuddinkjes in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Serveer bij dit recept kwark met kaneel en honing. . Varieer met ingrediënten in dit recept en neem krentenbrood, suikerbrood, croissants, dadels, abrikozen en/of banaan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 9 gram