6 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
recepten Broodquiche met spinazie en eieren

Broodquiche met spinazie en eieren

ingrediënten


20 min
6 personen
100 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

10 gram gruyère
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesspinazie

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olie
2 eetlepels zachte boter

dit product is niet beschikbaar

10 sneeën oud bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

10 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie en bak de ham knapperig.
  • 2 Laat de spinazie uitlekken en knijp het vocht er zo veel mogelijk uit. Klop de eieren in een kom los met de crème fraîche, zout en peper en schep de spinazie en ham erdoor.
  • 3 Pel de gekookte eieren en halveer ze in de lengte. Giet de spinazievulling in de vorm en leg de halve eieren in een cirkel erop.
  • 4 Bestrooi met de kaas en bak de taart in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté