4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Broodstengels

Broodstengels

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter lauwwarm water

dit product is niet beschikbaar

15 gram verse gist
1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

5 gram zeezout

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram tarwebloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kneed een deeg van de bloem, zout, gist en water. Laat circa 10 minuten rusten.
  • 2 Bestuif het werkblad met bloem en kneed hierop een soepel en elastisch deeg. Vorm een bol en laat afgedekt circa 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.
  • 3 Rooster de zaadjes in een droge, hete koekenpan. Meng de noten erdoor en maal er peper over.
  • 4 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2-3 cm dik. Strooi het notenmengsel erover.
  • 5 Vouw het deeg in drieën en rol uit tot een lap van circa 20x30 cm en 1 cm dik. Snijd er circa 12 lange deegrepen van en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Draai de repen eventueel tot spiralen en laat afgedekt circa 30 minuten narijzen.
  • 6 Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Bak de broodstengels in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Leg een losse knoop in het deeg, bestrijk met water en bestrooi met zeezout.. Meng 50 gram geraspte pecorino of Parmezaanse kaas en 1 eetlepel verse tijmblaadjes door het deeg. . Meng 100 gram gehakte zwarte olijven en 100 gram miniblokjes ham door het deeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté