8 personen
gemiddeld
45 min.
lunch
home recepten Broodtaart met gegrilde courgette, asperges en oude kaas

Broodtaart met gegrilde courgette, asperges en oude kaas

ingrediënten


45 min
8 personen
1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

bosje radijs
12 sneeën wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

180 gram aioli
300 gram zuivelspread knoflook & kruiden
100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram groene asperges

benodigdheden

grillpan

vershoudfolie

  • 1 Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Snijd de kopjes van de asperges. Bestrijk de asperges en de aspergekopjes met de helft van de olijfolie. Schep de plakjes courgette om met de resterende olijfolie.
  • 2 Verhit de grillpan. Gril de asperges en de kopjes in ca. 5 min. beetgaar. Gril vervolgens in 2-3 porties de courgette in ca. 4 min. aan beide kanten gaar en met mooie grillstrepen.
  • 3 Rasp intussen de helft van de kaas. Meng de zuivelspread met de aioli. Voeg eventueel een eetl. water toe om de spread beter smeerbaar te maken.
  • 4 Besmeer 9 sneetjes brood dun met de spread. Leg een vel vershoudfolie op een snijplank. Leg er 3 sneetjes brood naast elkaar op met de besmeerde kant naar boven. Verdeel hier de helft van de courgette en asperges over. Bewaar de kopjes tot het laatst, voor de garnering. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en peper naar smaak.
  • 5 Dek af met 3 besmeerde sneetjes brood en verdeel de rest van de asperges, de courgette en de overige geraspte kaas erover. Bestrooi met peper naar smaak. Dek af met de laatste 3 onbesmeerde sneetjes brood. Bewaar het brood eventueel verpakt in de vershoudfolie in de koelkast tot gebruik.
  • 6 Besmeer voor serveren het brood rondom met de rest van de knoflookspread. Hak de rest van de oude kaas in flinters. Garneer de broodtaart met de aspergekopjes, de radijs, de rucola en de flinters oude kaas.

bereidingstip

Beleg voor een frisse smaak de besmeerde sneetjes brood ook met wat plakjes komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 433 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté