-
1
Snijd het houtachtige
uiteinde van de
asperges. Snijd de
kopjes van de asperges.
Bestrijk de asperges
en de aspergekopjes
met de helft van de
olijfolie. Schep de plakjes
courgette om met de
resterende olijfolie.
-
2
Verhit de grillpan.
Gril de asperges
en de kopjes in ca.
5 min. beetgaar. Gril
vervolgens in 2-3 porties
de courgette in ca.
4 min. aan beide kanten
gaar en met mooie
grillstrepen.
-
3
Rasp intussen de helft
van de kaas. Meng de
zuivelspread met de
aioli. Voeg eventueel een
eetl. water toe om de
spread beter smeerbaar
te maken.
-
4
Besmeer 9 sneetjes
brood dun met de
spread. Leg een vel
vershoudfolie op
een snijplank. Leg
er 3 sneetjes brood
naast elkaar op met de
besmeerde kant naar
boven. Verdeel hier de
helft van de courgette
en asperges over.
Bewaar de kopjes tot het
laatst, voor de garnering.
Bestrooi met de helft
van de geraspte kaas en
peper naar smaak.
-
5
Dek af met
3 besmeerde sneetjes
brood en verdeel de
rest van de asperges,
de courgette en de
overige geraspte kaas
erover. Bestrooi met
peper naar smaak.
Dek af met de laatste
3 onbesmeerde sneetjes
brood. Bewaar het brood
eventueel verpakt in
de vershoudfolie in de
koelkast tot gebruik.
-
6
Besmeer voor serveren
het brood rondom
met de rest van de
knoflookspread. Hak
de rest van de oude
kaas in flinters. Garneer
de broodtaart met de
aspergekopjes, de radijs,
de rucola en de flinters
oude kaas.
bereidingstip
Beleg voor een
frisse smaak de
besmeerde sneetjes
brood ook met wat
plakjes komkommer.