4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Brosse kaaskoeken met komijn

Brosse kaaskoeken met komijn

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Vermeng de bloem met de komijn en kaas en kneed hier met een vochtige hand de klontjes boter door tot een kruimelig deeg.
  • 2 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en snijd er ruiten van of steek er cirkels uit met een glas.
  • 3 Leg de koeken op de bakplaat met bakpapier en bak ze in circa 10 minuten goudgeel en gaar.
  • 4 Lekker met een glaasje port.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté