eenvoudig
20 min.
tussendoortje
home recepten Brownie balls

Brownie balls

ingrediënten


20 min
1 eetlepel kokos

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels 100% pindakaas
3 eetlepels cacao
3 eetlepels havermout

dit product is niet beschikbaar

300 gram dadels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

bakpapier

  • 1 Maal de dadels, havermout, cacao, pindakaas en zout in een keukenmachine tot een fijne pasta.
  • 2 Bekleed een bord met een stuk bakpapier, rol 10 balletjes van het dadelmengsel en leg op het bord.
  • 3 Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water, zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt en smelt de chocolade al roerende (au bain-marie).
  • 4 Haal de balletjes met behulp van een vork of lepel door de chocolade, leg terug op het bord en bestrooi met geraspte kokos. Zet de balletjes ca. 30 min. in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 251 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 4 gram