gemiddeld
15 min.
tussendoortje
recepten Browniekoekjes

Browniekoekjes

ingrediënten


15 min
80 gram pecannoten
theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

30 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

45 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

350 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

50 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Klop de eieren met de suiker, basterdsuiker en vanille lichtgeel en luchtig. Smelt 225 gram chocolade met de boter au bain-marie. Roer tot alles gesmolten en goed gemengd is. Laat iets afkoelen.
  • 2 Giet het chocolademengsel al kloppend bij het eimengsel. Klop kort tot alles net gemengd is. Meng de bloem goed met de cacao, het bakpoeder en een snuf zout. Roer het bloemmengsel kort door het chocolademengsel tot alles goed gemengd is. Voeg de pecannoten en de overige chocolade toe en roer kort door.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175ºC. Schep per koekje 2 kleine eetlepels van het mengsel op de bakplaten. Laat circa 10 cm vrij tussen de koekjes, het beslag loopt uit.
  • 4 Bak de koekjes circa 5 minuten in de oven. Wissel de bakplaten om voor een gelijkmatige garing en bak nog 3-4 minuten verder. Laat de koekjes iets afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 3 gram