8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak

Brownies

ingrediënten


15 min
8 personen
50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram gezouten boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

lage taartvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal of taartvorm in en bekleed met bakpapier. Hak de chocolade grof.
  • 2 Smelt de chocolade met de boter al roerend op een lage stand. Neem van de warmtebron en roer de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor. Laat iets afkoelen.
  • 3 Roer met een garde de eieren erdoor en vervolgens de bloem. Giet het beslag in de vorm en strijk glad. Bak de brownie in de oven in 30-40 min. gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Snijd de brownie in 20 stukken.

bereidingstip

Wiebelen je brownies een beetje als je ze uit de oven haalt? Gefeliciteerd! Dan heb je ze perfect gebakken.. <h4>Serveertip</h4> Brownies smaken het beste als ze volledig zijn afgekoeld. Dat kan gewoon op het aanrecht, of in de koelkast. . <h4>Variatietips</h4> • Vervang de pure chocolade (deels) door melkchocola.<br/> • Voeg stukjes toe van chocoladerepen met vulling, zoals karamel.<br/> • Voeg 1 theelepel sinaasappel- of citroenrasp toe voor een fris, fruitig effect.<br/> • Iets meer pit aan je brownies geven? Dat doe je met een snufje chili- of gemberpoeder, in plaats van kaneel. . <h4>Kun je brownies bewaren?</h4> Vers zijn ze natuurlijk het lekkerst, maar je kunt ze ook prima bewaren. Dat kan op kamertemperatuur, in een goed afgesloten bakje of koektrommel. Nog iets langer bewaren? In de vriezer blijven ze in een afgesloten bakje 3 maanden goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 5 gram