gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak

Brownies

ingrediënten


20 min
100 witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram geroosterde amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oploskoffie

dit product is niet beschikbaar

snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram gezouten boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

lage taartvorm

bakpapier

  • 1 Smelt de pure chocolade met de boter al roerend op een lage stand.
  • 2 Neem van de warmtebron en roer de basterdsuiker, vanillesuiker en kaneel erdoor.
  • 3 Giet in een kom en klop tot het mengsel een beetje is afgekoeld.
  • 4 Klop de eieren en bloem erdoor.
  • 5 Spatel de noten en 2/3 van de witte chocolade erdoor.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal of taartvorm in en bekleed met bakpapier.
  • 7 Giet het chocolademengsel in de vorm en schud even om luchtbellen te voorkomen.
  • 8 Bak de brownie in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 9 Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 10 Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie en maak met behulp van een lepel strepen over de bovenkant van de brownie.
  • 11 Laat opstijven en snijd in stukjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 4 gram