4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Bruine bonen met paprika en paddenstoelen

Bruine bonen met paprika en paddenstoelen

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 blik bruine bonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook.
  • 2 Schep de paprikarepen erdoor en bak ze 5 minuten.
  • 3 Halveer eventueel de grotere champignons. Voeg de champignons bij het paprikamengsel en bak 3 minuten.
  • 4 Schep de bonen en tomaten met sap erdoor en verwarm zonder te koken zodat de tomaten heel blijven.
  • 5 Maak op smaak met chilipoeder. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met rijst of grof bruinbrood.

wijnadvies

Bijzonder aan te bevelen met Côtes du Rhône Villages, Que Mas Cabernet Merlot en Colombus Shiraz.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip