- 1 Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.
- 2 Verhit in een (soep)pan de olie. Bak de spekreepjes op een middelhoge stand in 4 min. knapperig uit.
- 3 Schep de ui, knoflook en wortel erdoor en bak 3 min. mee. Spoel de bonen af en laat ze goed uitlekken.
- 4 Voeg de tomaten, bonen, kerrie, het verkruimelde bouillonblokje en 500 ml water toe. Breng aan de kook. Kook de soep 8 min. op een lage stand.
- 5 Snijd de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
bereidingstip
• Pureer de soep grof met de staafmixer voor een lichtgebonden soep.<br/> • In plaats van bonen uit blik, kun je ook gedroogde bruine bonen gebruiken. Kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.<br/> • Wil je een wat dikkere bruine bonensoep? Voeg dan kleine blokjes aardappel of knolselderij toe.