- 1 Verhit de olie in de soeppan en laat het spek uitbakken. Laat de worst een paar minuten meebakken.
- 2 Voeg de ui, de knoflook en de wortel toe en laat fruiten tot de ui glazig is.
- 3 Voeg de tomaat, de bruine bonen, de kerrie, de verkruimelde bouillontabletten en een halve liter water toe.
- 4 Breng aan de kook en laat de soep met het deksel op de pan circa 6 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met de azijn en wat zout en peper en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
bereidingstip
Vervang de salami eventueel door een in plakjes gesneden rookworst.. Laat voor een vegetarische soep het spek en de worst achterwege. Zet dan versgeraspte kaas op tafel.. Schep voor een gebonden soep de helft in een andere pan, pureer met de staafmixer en roer door de rest van de soep.. Geef er knapperig brood bij.
wijnadvies
Verwen deze maaltijdsoep met een Elzasser Riesling of een Italiaanse Pinot Grigio (9-11°C).