4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

ingrediënten


35 min
4 personen
peterselie
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 pot bruine bonen

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 teentjes knoflook
1 ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram salami

dit product is niet beschikbaar

150 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in de soeppan en laat het spek uitbakken. Laat de worst een paar minuten meebakken.
  • 2 Voeg de ui, de knoflook en de wortel toe en laat fruiten tot de ui glazig is.
  • 3 Voeg de tomaat, de bruine bonen, de kerrie, de verkruimelde bouillontabletten en een halve liter water toe.
  • 4 Breng aan de kook en laat de soep met het deksel op de pan circa 6 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met de azijn en wat zout en peper en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

bereidingstip

Vervang de salami eventueel door een in plakjes gesneden rookworst.. Laat voor een vegetarische soep het spek en de worst achterwege. Zet dan versgeraspte kaas op tafel.. Schep voor een gebonden soep de helft in een andere pan, pureer met de staafmixer en roer door de rest van de soep.. Geef er knapperig brood bij.

wijnadvies

Verwen deze maaltijdsoep met een Elzasser Riesling of een Italiaanse Pinot Grigio (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 28 gram