4 personen
gemiddeld
90 min.
hoofdgerecht
recepten Bruinebonensoep

Bruinebonensoep

ingrediënten


90 min
4 personen
2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

100 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 runderschenkel

dit product is niet beschikbaar

400 gram runderpoelet

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

250 gram soepgroenten

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

2 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

300 gram bruine bonen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Giet de geweekte bonen af en voeg ze met de aardappelblokjes en het spek toe aan de bouillon in de soeppan. Breng aan de kook en kook afgedekt op een lage stand in circa 1 uur gaar.
  • 2 Neem een paar soeplepels gare bonen en het stuk spek uit de pan en houd apart. Pureer de rest van de soep met de staafmixer glad en breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de soepgroenten en rookworst toe en laat nog 15 minuten koken op de laagste stand.
  • 3 Snijd de worst, het spek en het soepvlees in stukjes en doe samen met de overgebleven bonen terug in de soep. Voeg als laatste de selderij toe en serveer de soep.

bereidingstip

Gebruik voor een snelle bruinebonensoep een pot runderbouillon met vlees en leng deze aan met 2 potten water. Neem dan ook een groot blik uitgelekte en afgespoelde bruine bonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 51 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté