4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bruinebonensoep met knoflookcroutons

Bruinebonensoep met knoflookcroutons

ingrediënten


30 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 ciabattina's

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik bruine bonen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  • 2 Verhit in een soeppan 2 el olie. Fruit de ui 2 min. Schep de komijn erdoor. Voeg ook de aardappelblokjes toe en bak nog 2 min. Laat de bonen uitlekken en spoel ze onder stromend koud water af.
  • 3 Schenk de bouillon erbij. Voeg de bonen toe en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. zachtjes gaar.
  • 4 Scheur intussen het brood in stukjes van 1½ cm. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak het brood lichtbruin en krokant. Pers de knoflook boven het brood en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met zout.
  • 5 Pureer de soep grof met de staafmixer. Voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de croutons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 394 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 13 gram