4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, brunch
home recepten Brunchtaart met rauwe ham en kaas

Brunchtaart met rauwe ham en kaas

ingrediënten


15 min
4 personen
25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

6 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

150 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eidooier los met 1 eetlepel water. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en prik het deeg in met een vork. Bestrijk de randen met wat eidooier en bestrooi met de sesam. Bak de deegbodem circa 10 minuten voor in de oven.
  • 2 Neem uit de oven en bestrijk het deeg met de kruidenroomkaas. Breek voorzichtig de eieren erboven en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Bak de plaattaart nog 10-15 minuten verder in de oven, tot de eieren gestold zijn. Verdeel de rauwe ham en rucola erover. Schaaf met een dunschiller nog wat flinters Parmezaanse kaas erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 20 gram