4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Bruschetta met geitenkaas en meloen

Bruschetta met geitenkaas en meloen

ingrediënten


10 min
4 personen
1 takje basilicum

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

galiameloen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabatta

benodigdheden

grillpan

barbecue

  • 1 Snijd het brood in 12 schuine sneetjes. Besprenkel het aan beide kanten met 2 el olie.
  • 2 Snijd de meloen in 12 plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de peper en hak het vruchtvlees fijn.
  • 3 Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril het brood in 2 min. per kant lichtbruin en knapperig.
  • 4 Leg de bruschetta’s op een schaal. Halveer het teentje knoflook en wrijf de bovenkant van de bruschetta’s in met het snijvlak van de knoflook. Leg de meloen op de bruschetta. Verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de rode peper en besprenkel met de laatste 2 el olie. Garneer met de basilicumblaadjes.

bereidingstip

Liever minder pittig? Laat de peper weg en besprenkel de bruschetta’s met honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 218 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 7 gram