4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Bruschetta met gekonfijte tomaatjes en mozzarella

Bruschetta met gekonfijte tomaatjes en mozzarella

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 bol buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de tomaatjes met de azijn, olijfolie en suiker circa 20 minuten in een pan op een lage stand totdat de tomaatjes helemaal zacht zijn, maar nog wel heel.
  • 2 Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen. Verwarm intussen de ovengrill voor.
  • 3 Besprenkel de plakken ciabatta met wat van de tomatenolie en wrijf er met de knoflook overheen. Gril het brood enkele minuten in de oven tot het knapperig is.
  • 4 Verdeel de gekonfijte tomaatjes over het brood, scheur de mozzarella erover en serveer direct.

bereidingstip

Heb je gekonfijte tomaatjes over? Ze blijven in de olie nog een paar dagen goed in de koelkast.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij dit Italiaanse hapje schenk je Terrazzano Verdicchio Dei Castelli Di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 12 gram