4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Bruschetta met gorgonzolacrème, gember en sesam

Bruschetta met gorgonzolacrème, gember en sesam

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel stemgember
8 dikke sneeën stokbroden
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster het sesamzaad licht in een droge, hete koekenpan en houd apart. Mix de gorgonzola en mascarpone tot een romige crème en breng op smaak met peper.
  • 2 Verwarm een koeken- of grillpan. Roer de olie en knoflook door elkaar.
  • 3 Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met deze knoflookolie en bak ze op middelhoge stand in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Laat even afkoelen.
  • 4 Bestrijk de broodjes met een flinke lepel gorgonzolacrème. Bestrooi met wat gembersnippers en sesam.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté