4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Bruschetta met nectarine, gorgonzola en munt

Bruschetta met nectarine, gorgonzola en munt

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels hazelnoten
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

3 nectarines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng met de munt en 1 eetlepel olijfolie. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Hak ze grof en houd apart.
  • 2 Snijd de ciabatta in dikke sneetjes en bestrijk aan beide kanten met de overige olijfolie. Bak in een koekenpan in circa 5 minuten goudbruin.
  • 3 Prak de ricotta door de gorgonzola. Bestrijk de brus­chetta met het kaasmengsel en leg de plakjes nectarine erop.
  • 4 Besprenkel met de balsamico(stroop) en bestrooi met de hazelnoten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté