4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Bruschetta met sardientjessalade

Bruschetta met sardientjessalade

ingrediënten


10 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

3 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram sardines in zonnebloemolie
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabatta

benodigdheden

grillpan

barbecue

  • 1 Snijd het brood in 12 schuine sneetjes. Besprenkel het aan beide kanten met 2 el olie.
  • 2 Laat de sardines uitlekken. Prak ze met een vork. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Hak de kappertjes en dille fijn. Meng de sardines met de laatste 2 el olie, de bosui, kappertjes en dille. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • 3 Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril het brood in 2 min. per kant lichtbruin en knapperig.
  • 4 Leg de bruschetta’s op een schaal. Halveer het teentje knoflook en wrijf de bovenkant van de bruschetta’s in met het snijvlak van de knoflook. Verdeel de sardinesalade erover.

bereidingstip

Snijd de andere citroenhelft in kleine partjes en garneer de bruschetta’s ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 279 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels