gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Bruschette met bonen, mortadella en tomaatjes

Bruschette met bonen, mortadella en tomaatjes

ingrediënten


15 min
8 plakken mortadella
4 sneeën robuust wit vloerbrood
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 pot witte bonen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

120 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Laat de tomaatjes uitlekken en vang de olie op in een pannetje. Pers 1 teentje knoflook. Voeg de bonen, rozemarijn, geperste knoflook en 2 el olijfolie toe aan de olie en verwarm op een lage stand 10 min.
  • 2 Verhit intussen de grillpan, besprenkel het brood met de rest van de olie en gril het brood. Halveer het resterende teentje knoflook. Wrijf het warme brood ermee in.
  • 3 Prak de bonen fijn en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de bruschette en beleg met de mortadella en tomaatjes. Bestrooi met peper.

bereidingstip

Je kunt de bruschette ook al deels van tevoren maken. Rooster het brood en wrijf in met de knoflook. Bereid de bonen en prak fijn. Bewaar tot 2 uur op kamertemperatuur of tot 1 dag afgedekt in de koelkast. Op deze manier kan de topping even marineren en wordt-ie nog smaakvoller. Laat op kamertemperatuur komen voor serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 227 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 8 gram