10 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Bruschette met tomaat

Bruschette met tomaat

ingrediënten


15 min
10 personen
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

10 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

5 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

7 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak de topping van tevoren, zodat je de bruschette lauwwarm kunt serveren. Snijd de tomaatjes in kleine reepjes en meng er de ansjovisfilets en de basilicum door. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  • 2 Bak de sneetjes ciabatta in 3 eetlepels olijfolie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met het zeezout. Laat het brood afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Garneer de bruschette met kleine stukjes mozzarella.

wijnadvies

Een veelheid aan hapjes vraagt om een veelzijdige wijn. Mousserend bijvoorbeeld, lekker feestelijk. Kies voor een heerlijke goed gekoelde Tiresia Prosecco. Wil je wit zonder belletjes, ga dan voor Terrazzano Verdiccho dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté