10 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
recepten Bruschette met tonijn

Bruschette met tonijn

ingrediënten


15 min
10 personen
7 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

300 gram tonijn uit blik

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak de topping van tevoren, zodat je de bruschette lauwwarm kunt serveren. Meng de tonijn met de mayonaise, het citroensap en -rasp, de kappertjes en de rode ui. Breng op smaak met de chilipepervlokken of zout en peper.
  • 2 Bak de sneetjes ciabatta in de olijfolie aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout. Beleg met de topping als het brood is afgekoeld tot lauwwarm.
  • 3 Garneer de bruschette met de fijngehakte olijven.

wijnadvies

Een veelheid aan hapjes vraagt om een veelzijdige wijn. Mousserend bijvoorbeeld, lekker feestelijk. Kies voor een heerlijke goed gekoelde Tiresia Prosecco. Wil je wit zonder belletjes, ga dan voor Terrazzano Verdiccho dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 9 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks