4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Bubble and squeak van boerenkool met spekjes

Bubble and squeak van boerenkool met spekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

250 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

45 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm 1 eetlepel van de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit hierin de ui in 5 minuten op lage stand zacht en lichtbruin. Voeg de spekjes toe en bak ze een paar minuten tot ze krokant zijn. Leg de kool bovenop de spekjes en roerbak een paar minuten. Voeg een paar eetlepels water toe en laat de kool met een deksel op de pan nog 3 minuten stoven zodat hij wat slinkt. Laat in een vergiet goed uitlekken.
  • 2 Schep dan de boerenkool met de spekjes bij de gestampte aardappel en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Maak 8 kleine burgers van het boerenkoolmengsel. Verwarm de rest van de boter en bak ze in circa 3 minuten per kant krokant. Let op: door de suikers in de kool kan deze snel verbranden, dus houd de warmtebron laag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 9 gram