4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Buddha bowl met romige walnotendressing

Buddha bowl met romige walnotendressing

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

300 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

275 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  • 2 Klop intussen in een blender de walnoten met de olie, azijn, knoflook, honing en 200 ml water tot een romige dressing. Voeg eventueel wat extra water toe om de dressing te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de lauwwarme quinoa over 4 grote kommen en leg wat kikkererwten, rodekool, avocado en feta ernaast.
  • 4 Schenk wat van de romige dressing erover en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de quinoa door bulgur of (zilvervlies)rijst.. Deze buddha bowl is perfect om restjes op te maken. Je kunt er allerlei soorten groenten en bonen in kwijt, dus variëren maar!. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Huiswijn rosé of Sensas Syrah.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 26 gram