- 1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
- 2 Klop intussen in een blender de walnoten met de olie, azijn, knoflook, honing en 200 ml water tot een romige dressing. Voeg eventueel wat extra water toe om de dressing te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper.
- 3 Verdeel de lauwwarme quinoa over 4 grote kommen en leg wat kikkererwten, rodekool, avocado en feta ernaast.
- 4 Schenk wat van de romige dressing erover en serveer direct.
bereidingstip
Vervang de quinoa door bulgur of (zilvervlies)rijst.. Deze buddha bowl is perfect om restjes op te maken. Je kunt er allerlei soorten groenten en bonen in kwijt, dus variëren maar!. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Huiswijn rosé of Sensas Syrah.