4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Bulgursalade met mozzarella en granaatappel

Bulgursalade met mozzarella en granaatappel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bol buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 granaatappel

dit product is niet beschikbaar

300 gram doperwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram bulgur

  • 1 Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.
  • 2 Blancheer de doperwten in kokend water met een snuf zout en spoel onder koud water. Klop boven een kom met behulp van een lepel de pitjes uit de granaatappel. Verwijder de witte stukjes die eventueel meekomen.
  • 3 Schep de bulgur, doperwten en munt door de granaatappelpitten. Klop een dressing van de olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de dressing door de salade en laat circa 10 minuten trekken. Scheur intussen de basilicumblaadjes en schep met de mozzarella vlak voor het serveren door de salade. Garneer met een partje citroen.

bereidingstip

Vervang de bulgur door rijst of couscous. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij deze bulgursalade schenk je een rosé uit het zuiden van Frankrijk, zoals Sensas Syrah Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté