2 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Burger van kipfilet met bacon en salade

Burger van kipfilet met bacon en salade

ingrediënten


25 min
2 personen
3 eetlepels honing-mosterddressing

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

75 glazen jonge bladsla

dit product is niet beschikbaar

hamburgerbroodje

dit product is niet beschikbaar

4 plakken ciabattabroodjes

dit product is niet beschikbaar

vloeibaar bakproduct
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Verdeel de kipfilet in 2 porties en druk of sla deze tussen vershoudfolie wat platter. Strooi er daarna zout en peper over.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Hak 1 teentje knoflook fijn en halveer het andere teentje. Verhit de olijfolie en bak hierin de kipfilet rondom lichtbruin. Voeg de gehakte knoflook toe en gaar de kip 3-4 minuten per kant.
  • 3 Bak de plakken bacon krokant in een andere koekenpan of houd de kipfilet warm en bak de bacon in het braadvet van de kip. Bestrijk de snijzijdes van de broodjes met de gehalveerde knoflook en leg ze 2 minuten onder de ovengrill.
  • 4 Leg plakjes kaas op de kipfilet en laat deze ook smelten onder de ovengrill. Meng de ingrediënten voor de salade.
  • 5 Verdeel wat salade over de broodjes. Leg daarop de kipfilet met daarop de gebakken bacon. Geef de rest van de salade apart bij de burger van kipfilet.

bereidingstip

Strooi 1 theelepel Italiaanse kruiden over de kipfilet.. Vervang in dit recept de bacon ook eens door ontbijtspek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 52 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté