- 1 Halveer de tomaatjes. Houd 1 topje basilicum apart, snijd de rest van de basilicumblaadjes fijn.
- 2 Meng de tomaatjes en fijngesneden basilicum met 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- 3 Schep de tomaatjes op een schaal. Zet de burrata ertussen. Besprenkel de burrata met de laatste el olijfolie. Garneer met de apart gehouden basilicum.
bereidingstip
Laat de burrata een half uurtje op kamertemperatuur komen voordat je 'm serveert. Zo wordt de binnenkant heerlijk romig en komt de smaak beter tot zijn recht.. <h4>Variatietips voor burrata-salade</h4> • Varieer met seizoensfruit in deze salade. Vervang in de zomer de tomaatjes eens door sappige aardbeien, of perziken. In het najaar zijn pruimen, vijgen of druiven een goede vervanger. <br> • Maak ook eens de <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/penne-met-pistachenoten-burrata-en-spekjes/">witlofsalade met mandarijnen</a> en natuurlijk burrata. <br> • Wat is lekker bij/met burrata, behalve salade? Penne bijvoorbeeld, of een <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/italiaanse-plaattaart/">Italiaanse plaattaart</a>. . <h4>Wat is burrata? Is er verschil met mozzarella?</h4> Burrata is een variant op mozzarella: dezelfde buitenkant, maar met een romigere vulling. De buitenkant is stevig, net als gewone mozzarella, maar de binnenkant is zacht en romig – bijna vloeibaar.. <h4>Is burrata gezond?</h4> Burrata heeft zowel gezondere als ongezondere kanten. Er zitten veel eiwitten in deze kaas, en ook calcium en vitamine B12. Daar staat tegenover dat er veel calorieën in zitten en weinig vezels.. <h4>Hoe gebruik je burrata in een salade?</h4> Leg de burrata pas op het laatst op de salade, zodat hij mooi heel blijft. Snijd de kaas pas aan de tafel open voor een extra romige touch.