gemiddeld
120 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Cacao-wolken met abrikoos en pistache

Cacao-wolken met abrikoos en pistache

ingrediënten


120 min
1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

75 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

400 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

6 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 110ºC. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer tot zachte pieken. Voeg al kloppend een snuf zout en een paar eetlepels suiker toe. Klop tot dit is opgenomen en voeg dan tijdens het kloppen lepel voor lepel de rest van de suiker toe. Klop tot het mengsel glanzend en dik is met stijve pieken.
  • 2 Meng de abrikozen met pistachenoten en cacao. Spatel dit mengsel door het eiwit. Schep met een grote lepel bergjes op de bakplaat met een paar centimeter tussenruimte.
  • 3 Strijk met de bolle achterkant van een lepel het mengsel in een cirkelbeweging tot het mengsel in het midden een punt vormt. Bak 1-1½ uur in de oven tot de wolken droog en krokant zijn en loslaten van het bakpapier.

bereidingstip

Vervang de cacao in dit recept door stukjes pure chocolade.. Voeg 1 theelepel citroenrasp toe aan de abrikozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté