4 personen
eenvoudig
10 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Caesar traybake met ansjovis

Caesar traybake met ansjovis

ingrediënten


10 min
4 personen
6 eetlepels caesardressing

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 kropjes little gem

dit product is niet beschikbaar

46 gram ansjovis
6 sneeën oud brood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Scheur het brood in stukjes van 3 cm en verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met de olie uit het blikje ansjovis en rooster de croutons 10-12 min. in het midden van de oven tot ze goudgeel en krokant zijn.
  • 2 Snijd de little gem in de lengte in 4 parten en rooster ze de laatste 5 min. tussen de croutons in de oven.
  • 3 Kook intussen de eieren in 7 min. net niet hard, laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte.
  • 4 Verdeel de eieren en ansjovis over de bakplaat, zigzag de dressing erover en bestrooi royaal met peper.

bereidingstip

Traybakes besparen je veel tijd. Je bakt namelijk alle ingrediënten in één keer op een bakplaat of in een ovenschaal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 241 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst