8 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Caesar-trifle

Caesar-trifle

ingrediënten


20 min
8 personen
4 eetlepels caesardressing

dit product is niet beschikbaar

200 gram Grana Padano flakes
400 gram ijsbergslamelange
250 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

40 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

400 gerookte spekreepjes
8 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

glazen schaal

broodrooster

uitsteekvorm ster

  • 1 Kook de eieren 8 min. in kokend water (bijna hard). Laat schrikken, pel en halveer ze. Verhit een droge koekenpan en bak het spek in ca. 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Rooster intussen het brood en steek er met de uitsteekvorm sterren uit of snijd het brood in driehoekjes. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in boogjes van 1 cm dik. Snijd de kip in stukjes en hak de peterselie fijn. Knip de tomaatjes in trosjes.
  • 3 Verdeel de sla in 1 laag over de bodem van de schaal en zet de eierhelften met de dooier naar buiten tegen de rand aan. Verdeel vervolgens de kip, komkommer, spekjes, peterselie, kaas en tomaatjes in lagen over de sla.
  • 4 Serveer de salade met de croutons en dressing.

bereidingstip

Geen fan van caesar? Kies dan andere laagjes voor je saladetrifle. Bijna alles kan! Zorg voor contrast in textuur: knapperig (ijsbergsla of croutons) afgewisseld met romig (avocado of dressing) en een bite (spekjes of bonen).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 511 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 38 gram