4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Caesardressing

Caesardressing

ingrediënten


10 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

theelepel worcestersaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 ansjovis

benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Snijd de ansjovisfilets en peterselie heel fijn. Rasp de kaas fijn.
  • 2 Doe de mayonaise met de mosterd en worcestersaus in een kom. Knijp de ½ citroen erboven uit (of naar smaak) en pers de knoflook erboven. Roer glad. Roer de ansjovis, peterselie en Parmezaanse kaas door de dressing.

bereidingstip

<h4>Bereidingstip</h4> Wil je een extra romige Caesardressing? Laat de dressing na het mengen 10 min. staan in de koelkast. Zo trekken de smaken beter in en wordt de saus iets steviger. Roer voor serveren nog even goed door. . <h4>Waar komt de Caesarsalade vandaan?</h4> Veel mensen denken dat de Caesarsalade uit Italië komt. Dat klopt niet helemaal. De bedenker was wél Italiaans, maar het gerecht is ontstaan in Mexico, in het restaurant van Caesar Cardini in Tijuana. Vandaar ook de naam. . <h4>Klassieke Caesarsalade wat zit erin? </h4> De klassieke Caesarsalade bestaat uit romaine sla (of baby romaine), knapperige croutons en Parmezaanse kaas. In Caesardressing horen mayonaise, Parmezaanse kaas, ansjovis, mosterd, citroen en soms knoflook en worcestersaus. De ansjovis zorgt voor de kenmerkende hartige smaak van de dressing. . <h4>Caesardressing vegetarisch</h4> Laat, voor een vegetarische dressing, de ansjovis weg en voeg 60-65 gram vegetarische spekreepjes toe aan de salade voor hartigheid. Op zoek naar een verrassende variant op Caesarsalade? Proef ons recept voor <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/gegrilde-little-gem-met-croutons-en-caesardressing/">gegrilde little gem met Caesardressing</a>. . <h4>Variatietips</h4> <ul> <li>Met Caesardressing kun je meer kanten op dan alleen gebruiken in de salade. Geef ‘m als dip voor groenten bijvoorbeeld. </li> <li>Veel mensen associëren de Caesarsalade met kip, maar deze dressing is ook <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/bietjes-quinoasalade-met-caesardressing-en-gerookte-zalm/">heerlijk bij zalm</a>.</li> <li>Ook eens proberen: een <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/caesar-wrap/">Caesarwrap</a>, <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/pita-kiptosti/">pita-kiptosti</a>, of <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/krokante-kipburgers-met-ovenfriet-en-koolsla/">krokante kipburger</a>. Allemaal gemaakt met heerlijke Caesardressing.</li> </ul> . <h4>Caesardressing bewaren</h4> <ul> <li>Heb je genoeg dressing over om die voor een tweede keer te gebruiken? Gebruik dan een goed afgesloten bakje voor je dressing en zet het in de koelkast. Dan blijft je dressing 2-3 dagen goed.</li> <li>De dressing kun je beter niet invriezen. Door het ontdooien verandert de structuur en wordt de dressing minder lekker. Vers maken is altijd beter.</li> </ul>


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels