- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Hak de ansjovisfilets, knoflook en een snufje zout fijn. Gebruik de zijkant van een mes om er een pasta van te maken en schep in een kom. Klop de eidooiers, het citroensap en de mosterd erdoor.
- 2 Voeg druppelsgewijs eerst 2 eetlepels olijfolie en daarna de zonnebloemolie toe. Klop tot de dressing dik en glanzend is. Klop twee derde van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout, peper en naar smaak extra citroensap.
- 3 Meng de broodblokjes met de overige olijfolie en breng op smaak met zout. Verdeel het brood over een bakplaat en bak de croutons in de oven in 10-15 minuten knapperig en goudbruin.
- 4 Trek de slabladeren los van de krop, scheur ze eventueel iets kleiner en leg in een schaal. Schaaf de overige parmezaan met een dunschiller. Hussel de sla, croutons en dressing voorzichtig door elkaar. Bestrooi met de kaas en garneer met schijfjes citroen.
bereidingstip
Vul naar wens ook eens aan met gekookt ei, een scheutje worcestersaus, gebakken of gerookte kipfilet, krokant gebakken spek, garnalen of avocado.