4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Cajunspeklapjes met spruitjesstamppot

Cajunspeklapjes met spruitjesstamppot

ingrediënten


40 min
4 personen
1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel uienpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram warme melk
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

700 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ingrediënten voor de cajunkruiden met 1 theelepel zout en 1 theelepel peper.
  • 2 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de spruitjes toe.
  • 3 Bestrooi de speklapjes rondom met 1-2 eetlepels cajunkruiden. Verhit de helft van de boter en bak hierin de speklapjes in circa 15 minuten knapperig.
  • 4 Giet de aardappels en spruitjes af, voeg de melk en overige boter toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet 100 ml water bij het bakvet, breng aan de kook en roer de aanbaksels los tot een jus.
  • 6 Serveer de spruitjesstamppot met de speklapjes en jus.

bereidingstip

De cajunkruiden zijn in een luchtdichte pot een aantal weken houdbaar. Je kunt ze dus al eerder maken zodat je de kruiden op voorraad hebt.

wijnadvies

Rood met een lekker pepertje, bijvoorbeeld Côtes du Rhône Mages of Jean Sablenay Syrah.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 820 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 27 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip