6 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Cake met ham, kaas en olijven

Cake met ham, kaas en olijven

ingrediënten


15 min
6 personen
75 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram emmentaler kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

zakje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bloem met het bakpoeder. Klop de eieren los met de wijn, boter, nootmuskaat, zout, en peper. Klop dit door de bloem tot een beslag.
  • 2 Schep de ham, kaas en olijven erdoor en vul de vorm met het beslag. Bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat 10 minuten rusten. Keer dan uit de vorm en laat voor het snijden iets verder afkoelen.

bereidingstip

Vervang de ham in dit recept door spekblokjes, chorizo of salami.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 25 gram