6 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Calabaza en tacha

Calabaza en tacha

ingrediënten


10 min
6 personen
2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels stroop

dit product is niet beschikbaar

500 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 pompoen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de oranje (hokkaido)pompoen in 12 parten en verwijder de pitten. Breng 1 liter water met de suiker, stroop, sinaasappel en kaneel aan de kook.
  • 2 Voeg de pompoen toe en kook afgedekt circa 30 minuten op een lage stand. Neem het deksel van de pan en kook nog circa 1 uur, tot de pompoen helemaal gaar en zacht is en de siroop is ingedikt.
  • 3 Draai de parten pompoen halverwege om zodat ze gelijkmatig garen. Lekker met een bolletje roomijs of slagroom.

bereidingstip

In Mexico eten ze deze zoete pompoen ook als ontbijt, met melk erbij.

wijnadvies

Bij deze zoete pompoemn zorgt een glas Graves Superieures voor voldoende zoet, maar ook voor een prettig zuurtje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 1 gram