voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Caldo verde

Caldo verde

ingredi├źnten

4 eetlepels olijfolie

200 gram chorizo

1 teentje knoflook

1 theelepel paprikapoeder

1 ui

500 gram kruimige aardappels

1 liter kippenbouillon

300 gram boerenkool


  • 1 Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de chorizo op een hoge stand in circa 5 minuten bruin en krokant. Schep de chorizo uit de pan en houd apart.
  • 2 Bak de knoflook, paprikapoeder en ui circa 5 minuten in het bakvet.
  • 3 Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat de soep circa 20 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 4 Stamp met een pureestamper de aardappels fijn, voeg de boerenkool toe en laat de soep nog circa 5 minuten pruttelen.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper en roer de chorizo erdoor.
  • 6 Lekker met dikke plakken brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 18 gram