4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten California sushi bake

California sushi bake

ingrediënten


25 min
4 personen
5 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

4 nori-vellen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

10 surimikrabsticks
2 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de sesamolie en rijstazijn.
  • 2 Meng de mayonaise met 1 eetlepel sriracha- of chilisaus en roer de surimi, zalm en bosui erdoor. Verdeel de rijst over de bodem van een ovenschaal en druk iets aan. Verdeel het vismengsel in een laag erover en bestrooi met het sesamzaad.
  • 3 Maak met extra sriracha of chilisaus een zigzagpatroon erover en bak de schotel circa 15 minuten in de oven.
  • 4 Zet de schaal op tafel en snijd vierkante blokjes. Schep steeds een blokje op een stuk nori en maak af met de avocado en radijs.

wijnadvies

Bij sushi is sauvignon blanc altijd een hit, maar deze sushi bake is net even anders. Kies voor een populaire witte wijn uit Oostenrijk: Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 16 gram