-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Neem de camembert uit de folie
en leg de kaas terug in het houten
doosje. Maak een aantal inkepingen
in de bovenkant van de kaas. Zet het
doosje in het midden van een met
bakpapier beklede bakplaat.
-
2
Rol het bladerdeeg uit en verwijder
het bakpapier. Besmeer het deeg
met de honing, bestrooi met de
rozemarijn en notenmix. Rol op vanaf
een lange kant en druk de uiteinden
dicht. Rek de rol deeg wat op, leg op
het werkblad en snijd in de lengte
in, maar laat aan beide uiteinden de
rol intact. Draai de uiteinden van de
deegrol in tegengestelde richting tot
een spiraal ontstaat. Leg de spiraal als
een krans om het kaasdoosje, druk
de uiteinden op elkaar en stop ze
netjes in.
-
3
Bestrijk het deeg met ei en bak
15-20 min. in het midden van de oven
of tot de krans lichtbruin en gaar is en
de kaas zacht.
bereidingstip
Heb je geen doosje bij de
camembert? Gebruik dan een
ovenschaaltje om de kaas in te leggen.