4 personen
eenvoudig
5 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Camembertdip met druiven

Camembertdip met druiven

ingrediënten


5 min
4 personen
1 wit desem stokbrood
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

250 gram rode druiven

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte druiven

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 camembert

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de camembert uit de verpakking en leg terug in het houten bakje. Kerf in de bovenkant een kruis in de camembert en steek de tijm erin. Knip de druiven in kleinere trosjes, verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet de kaas erbij. Besprenkel de kaas en druiven met de honing.
  • 2 Zet de camembert met de druiven in de oven. Leg het stokbrood erbij. Bak alles 8-10 min. in de oven tot de kaas gesmolten en stokbrood knapperig is.
  • 3 Snijd het stokbrood in plakjes. Serveer de camembert met de warme druiven en het stokbrood om te dippen.

wijnadvies

Bij camembert met druiven past een soepele rode wijn uitstekend. De zachte tannines en het fruitige karakter sluiten mooi aan bij de romige structuur van de kaas, terwijl de frisse druiven extra goed tot hun recht komen door het rode fruit in de wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 428 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst