4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Camping-shakshuka met braadworst

Camping-shakshuka met braadworst

ingrediënten


20 min
4 personen
15 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilivlokken
1 eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 runderbraadworsten

dit product is niet beschikbaar

4 varkensbraadworsten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd elke worst in 4 stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak de braadworststukken rondom lichtbruin. Neem uit de pan en voeg de ui toe aan het bakvet. Fruit op een lage stand tot de ui zacht en goudgeel is. Voeg de knoflook, ras el hanout, chilivlokken en tomatenpuree toe en bak 1 min. zachtjes mee.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes toe en roer door. Leg de worst in de saus en gaar 10 min. op een lage stand. Breng op smaak met zout.
  • 4 Breek steeds 1 ei in een kopje. Maak met een lepel een kuiltje in de saus en giet het ei hierin. Laat de eieren op een lage stand 8-10 min. garen in de saus tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog zacht is. Snijd intussen de peterselie fijn.
  • 5 Bestrooi de shakshuka met de peterselie. Lekker met knapperig brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 23 gram