4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Cannelloni met basilicum-rozemarijnpesto

Cannelloni met basilicum-rozemarijnpesto

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

16 cannelloni
6 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

150 gram gekookte beenham

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
200 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

200 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verhit de olie en roerbak hierin de pompoen of de courgette in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Schep in een kom en laat wat afkoelen. Schep de ricotta, ham en pesto erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Vul met behulp van een theelepel de cannelloni met het ricottamengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel wat je over hebt van het mengsel rondom de cannelloni.
  • 3 Klop de room goed los met het ei en de Parmezaanse kaas en giet dit gelijkmatig over de cannelloni. Maal er nog wat peper over. Dek af met folie en bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verwijder het folie en gratineer de bovenkant van de cannelloni in circa 10 minuten. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Met een basilicum-rozemarijnpesto van lichtgeroosterde pijnboompitten, grofgehakte knoflook, basilicum, rozemarijnnaaldjes, milde en extra vergine olijfolie, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté