4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht
home recepten Cannelloni met zoete ricottavulling en chocoladesaus

Cannelloni met zoete ricottavulling en chocoladesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelmarmelade
1 eetlepel vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
50 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

8 lasagnevellen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de lasagnevellen per 4 in circa 7 minuten beetgaar. Neem ze uit het water en spoel ze onder koud water af. Leg ze op een natgemaakte plastic snijplank en dek af met plasticfolie tot later gebruik.
  • 2 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.
  • 3 Roer de ricotta los met de honing en sinaasappelmarmelade en schep er voorzichtig de frambozen doorheen. Zet tot later gebruik in de koelkast.
  • 4 Verwarm voor de saus de slagroom met de chocolade en roer dit tot een zijdezachte saus. Laat de saus niet koken.
  • 5 Verdeel de ricotta over de 8 lasagnevelletjes en rol ze losjes op. Leg ze per twee op een dessertbordje en giet er de warme chocoladesaus over.

wijnadvies

Creamsherry van San Lucar of Gonzalez Tablar of Notado notenwijn zorgen voor een heel zoet einde. Asti Spumante van Neirano zorgt er voor dat er nog wel een gaatje overblijft voor nog een portie...


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 13 gram