- 1 Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de lasagnevellen per 4 in circa 7 minuten beetgaar. Neem ze uit het water en spoel ze onder koud water af. Leg ze op een natgemaakte plastic snijplank en dek af met plasticfolie tot later gebruik.
- 2 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.
- 3 Roer de ricotta los met de honing en sinaasappelmarmelade en schep er voorzichtig de frambozen doorheen. Zet tot later gebruik in de koelkast.
- 4 Verwarm voor de saus de slagroom met de chocolade en roer dit tot een zijdezachte saus. Laat de saus niet koken.
- 5 Verdeel de ricotta over de 8 lasagnevelletjes en rol ze losjes op. Leg ze per twee op een dessertbordje en giet er de warme chocoladesaus over.
wijnadvies
Creamsherry van San Lucar of Gonzalez Tablar of Notado notenwijn zorgen voor een heel zoet einde. Asti Spumante van Neirano zorgt er voor dat er nog wel een gaatje overblijft voor nog een portie...